Stick, stick, stick

Dagens lila nyans, 8f5cc9.

Dagens lila nyans, 8f5cc9.

I dag slumpade jag fram färgen 8f5cc9. Lila. Precis som de kanyler min man måste använda varje dag för att ta sitt insulin. Min man har typ 1 diabetes och måste sticka sig ungefär tio gånger om dagen (eller mer) för att kolla sitt blodsocker och ta sitt insulin när han ska äta. Han får blåmärken, det gör ont i fingrarna och så småningom kommer han att få fettkuddar under huden för att han sticker sig så ofta. Men vad ska han göra? Det finns inget val.

Den här bilden är till alla dem som har diabetes och kämpar varje dag i sina liv med höga och låga blodsockervärden, insulinkänningar och allt jobbigt som denna sjukdom för med sig. Men att sticka sig innebär trots allt att leva också. Det gäller att inte glömma det.

Kanyler, kanyler. Det blir många stick i livet för en diabetiker.

Kanyler, kanyler. Det blir många stick i livet för en diabetiker.

Posted in Fotografi and tagged , , , , , , , , .