Spargris

Dagens brandgula färg ef6d1d

Dagens brandgula färg ef6d1d

Måndag, ny vecka och färgen ef6d1d trillade fram i slumpgeneratorn. Orange. En ganska kraftfull nyans också. Men faktiskt ganska lätt att hitta motiv till. Jag valde spargrisen som jag ock maken fick när vi tecknade vårt bolån hos den där banken med orange logga. Grisen har aldrig varit fylld med pengar. Maken samlade ett tag mynt i en stor vacker glasflaska som rymmer en gallon, det amerikanska måttet. Men när han försökte växla in mynten för att sätta in dem på sitt konto konstaterade banken krasst att de inte hanterade mynt. Det visade sig att det fanns typ en automat i hela Storstockholm som hanterade större mängder mynt och den låg ju naturligtvis flera mil bort och var bara öppen på obskyra tider på dygnet under vissa veckodagar.

Det slutade med att maken tog mynten, åkte hem till den lilla fristående banken i sina hemtrakter, växlade in mynten, flyttade alla sina bankaffärer och sade ajöss till storbanken. Vi har inte heller kvar vårt bolån där. Men den orange grisen står kvar på vår byrå. Som ett minne från barndomens dagar då man sparade pengar i en spargris. När mynt fortfarande betydde något, även för bankerna.

Vår lilla spargris.

Vår lilla spargris.

Posted in Fotografi and tagged , , , .