Oboy, oboy

Dagens beiga nyans, b39a92.

Dagens beiga nyans, b39a92.

I dag fick jag färgen b39a92. En färg som mest påminner om nylonstrumpor, puder, eller något slags hudfärgat plåster.

Jag testade lite olika varianter, men fastnade till slut för ett glas med hemgjord oboy. Kakaopulver och mandelmjölk, en omgång med lilla skummjölksvispen och i med ett sugrör. Lite grynigt, men med den där beiga looken. Jag testade en bildbehandling som skulle vara ganska matt och med en slags diffus hinna över bilden, för att få det där matta uttrycket. Det var viktigt att det inte skulle vara för mycket kontrast för att nyansen av kakao skulle bli rätt. Det här blev rätt okej.

Ett glas hemgjord oboy fick bli dagens motiv.

Ett glas hemgjord oboy fick bli dagens motiv.

En puderdosa illustrerar b39a92 lite bättre.

En puderdosa illustrerar b39a92 lite bättre.

Posted in Fotografi and tagged , , , .