Kallt eller varmt?

Det är intressant det där med bildbehandling. Jag har tagit om några bilder och i samband med detta passat på att variera bildbehandlingen något. Mina senaste köksbilder har jag ju gett en blå ton i skuggpartierna, något som funkat ganska bra för köksredskap i metall. Nu har jag valt att göra samma bild i två versioner, en kall, blå och en varm i en gulorange ton. Det är bara skuggpartierna som påverkats.

Så här blev det. Jag måste nog säga att champagnekorkarna gör sig något bättre i den varma tonen. Kanske är man påverkad av att korkarnas naturliga färg har en varm ton? Klicka på bilderna för att se dem större.

Champagnekorkar, en svartvit bild tonad i kallt, blått.

Champagnekorkar, en svartvit bild tonad i kallt, blått.

Samma svartvita bild av champagnekorkarna, men nu tonad i varmt gulorange.

Samma svartvita bild av champagnekorkarna, men nu tonad i varmt gulorange.

Posted in Fotografi and tagged , , , .