Utanför boxen

Pampigt tegelhus med fyrkantiga fönster i raka och diagonala linjer mot himlen.

Pampigt tegelhus med fyrkantiga fönster i raka och diagonala linjer mot himlen.

Dagens bild blir återigen en arkitekturbild. Det här huset står i närheten av en av mina arbetsplatser. Det är ett pampigt mörkbrunt tegelhus. En riktig koloss. Jag gillar fönstren, de gör sköna mönster på fasaden som är något välvd. Jag vet att detta inte är rakt och riktigt på något sätt eftersom jag inte plåtat med tilt-skift-objektiv, men jag gillar det här.

Lite tråkigt bara att jag var ute så tidigt denna gråmulna dag att det inte blev så dramatisk himmel. Hade varit kul om den blivit lite mer ”molnig” och inte så platt. Jag borde ha väntat längre, men klockan var ändå efter 15.

Att plåta svartvitt handlar mycket om form, geometri och mönster, tycker jag. Det vill den här bilden visa. Det är fyrkantigt, men ändå något mer. Det finns diagonaler.

Posted in Fotografi and tagged , .