Diska, diska, diska

Då var det dag fyra av fotoprojektet 10 x svartvitt. Jag erkänner. Det här är inte världens roligaste bild. Men det är en bild av vardagen. Lunchdisken.

När vi renoverade vårt kök för ett par år sedan valde vi att inte sätta in någon diskmaskin, trots att vi hade chansen. (Det fanns ingen när vi flyttade in.) Vi tyckte helt enkelt att den skulle ta för mycket plats, vi skulle förlora värdefullt förvaringsutrymme.

Det innebär att vi fortfarande handdiskar. Eller, det är oftast jag som gör det. För att jag gillar det. Maken lagar oftast maten. Jämlikt tycker vi.

Man kan ifrågasätta handdiskandet, det är antagligen mer miljövänligt med maskindisk för det går nog mindre vatten. Men nu är det som det är.

Här är det både frukost och lunchdisk för mig eftersom maken råkade vara bortrest denna dag. Grötskål, kaffemugg, tallrik, glas och bestick. Det blev stekt broccoli med vitlök, chiliflakes, pasta och riven parmesanost till lunch efter att jag kört ett spinningpass på Friskis & Svettis. (Därav cykelflaskan.)

En liten glimt av denna söndag i februari.

Posted in Fotografi and tagged , .