På kurs med Nikon School

I dag har jag har haft förmånen att gå på kurs med Nikon School. Under rubriken ”Häng med proffsen” har jag och tolv andra fotosugna deltagare tillbringat en halvdag med porträttfotografen Therése Asplund. (Kolla in hennes coola bilder här på Ateljé Linslusen.)

Vi fick en rejäl genomgång i bildkomposition, hur man ska tänka kring ljus, bakgrund och valet av plats när man ska fotografera porträtt. Vi diskuterade också lite grann hur modellen kan posera och viktiga grejer att tänka på när det gäller perspektiv och kameravinkel. Mycket spännande!

Sedan fick vi också prova på, ett par enkla men superanvändbara övningar för hur man bäst kan utnyttja naturligt ljus från exempelvis ett fönster. Vi jobbade i par och fotograferade och instruerade varandra. Mycket nyttigt! Vi hann också med att gå utomhus för att utveckla det vi precis lärt oss. Vi fick fotografera helkroppsbilder, halvkropp, bröstbild, närbild och även vrida till det lite med grod- respektive fågelperspektiv. Tiden flög fram och vi hade jätteroligt trots att det var en synnerligen gråmulen vinterdag. Sedan återsamlades vi för en liten minigenomgång av våra bilder och det var väldigt kul att få feedback från Therése och hennes medhjälpare.

Kort sagt, det var superkul med kurs och jättehärligt med inspiration!

Här är min bild från dagens övningar som också får bli bild nummer tre i mitt eget fotoprojekt 10 x svartvitt. Tack till P som var min modell under dagen och som tog massor av fina bilder av mig.

Posted in Fotografi and tagged , , , , .