Skogsjobb

20160601_skogsskolan1wKänns lite kul när man får plocka fram kameran och göra lite bilder. Den här dagen behövde jag ordna en bild till en artikel om utbildningar för skogsägare. Bara att byta om, packa ryggsäcken och stega ut i skogen. Tur att vi bor i Bagarmossen med storskogen inpå knuten. Lämplig bergknalle med tallar, ljung, lite lagom med lövträd hittade jag raskt bakom fotbollsplanen, cirkus 500 meter hemifrån. Upp med stativet, fram med fjärrutlösare och blixt och sedan var det bara att jobba på.

Väldigt roligt och samtidigt skönt att vara ute i naturen. Man hör vinden, fåglarna, det prasslar i gräset. Så borde man ha det oftare. Det är inte utan att man funderar på en alternativ karriär där man får vara ute mer. Det är så härligt, särskilt nu när vädret är toppenfint.

Och så här som nybliven skogsägare och med en färsk kurs i bakfickan är det extra kul att vara ute och kolla på skog. Man försöker ju se på hur den är skött, vilka åtgärder som gjorts, vad som kanske väntar. Spännande.

Posted in Okategoriserade.