Massor med mönster

20151128_monster3w20151129_monster1wDen här helgen har jag gått på kurs på Medborgarskolan. En workshop i mönsterdesign. Inte att göra klädmönster, men hur man gör mönster som man kan trycka på tapeter, brickor, tyger, ja, nästan vad som helst.

Det har varit väldigt roligt och väldigt grundläggande. Papper och penna, sax och klister, svart och vitt. Man klipper t ex figurer i svart papper, fäster på ett vitt papper med klister, tejp eller häftmassa. Sedan delar man in arket i fyra bitar och byter plats på dem diagonalt. Sedan fyller man upp tomrummen med nya figurer och vips! har man skapat ett mönster som går att rapportera. Lite klurigt, men inte så svårt när man väl testat. Sedan kan man så klart bygga rapporten på lite olika sätt. Med förskjutningar i höjd- eller sidled. Det var jättekul att få hålla på och jag har lärt mig en hel del.

Nästa steg är ju att lära sig göra detta i illustrator… Nå. Man får börja lite försiktigt. Här är det fiskmönster jag gjorde dag två på kursen.

Posted in Okategoriserade.