En dag i studion

20151021_studio1wI dag hade jag förmånen att tillbringa en stor del av dagen med mina fotokompisar K och U. Vi skulle ha workshop tillsammans, eller träningsdag om man så vill. U hade bokat tid för oss i studio, så här skulle det testas ljussättning och porträttplåtning.

Vi tog chansen att öva, både på att vara modell och på att plåta. Under de tre timmarna vi höll på så hann vi testa tre olika ljussättningar. Det var roligt och väldigt nyttigt att lära sig att ställa upp blixtarna, ställa in dem och tänka över vilken slags blid man ville göra. Hur skulle bakgrunden belysas? Modellen? Ska det vara lite extra effekt för att få en mer nyanserad bakgrund? Skönt också att kunna testa med goda vänner i en miljö där man lugnt kan jobba sig fram till resultat. Hade varit tuffare att göra direkt i skarpt läge.

Många kul erfarenheter och bra tips blev det!

Posted in Okategoriserade.