Fototräff

20151019_tomater1wI dag har jag träffat mina fotokompisar C, K och U. Vi har umgåtts, fikat, ätit, pratat bild, fotograferat och delat Photoshoptips. Otroligt trevligt och väldigt värdefullt. Jag passade på att ta lite bilder när C lagade lunch, härlig pasta med svampsås, parmesan, tomat och lite grön sallad. Makrogluggen på och så lite upptäcksfärd i köket. Fick några bilder som jag verkligen gillade, tomaterna och besticken, tallrikarna och glasen. Sedan blev jag hungrig och disträ och glömde så klart att fotografera själva maten… Kanske inte helt lyckat, men jag får skylla på att det inte riktigt var kokboksambitioner. Hur som helst är det väldigt kul att plåta mat och köksattiraljer. Det vill jag gärna göra mer av.

Jag gjorde tomatbilden ganska varm och kontrastrik, medan jag valde att göra bilden på besticken och glasen lite råare och med mindre varm ton. På ett sätt bryter ju bilderna lite mot varandra, men motiven krävde olika saker. Tomaterna vill man ju gärna ha lite mustiga, medan glas och bestick gör sig bra i en något svalare, stramare ton. Klicka på bilderna för att se dem större.

20151019_bestick1w

 

 

Posted in Fotografi, Okategoriserade.