Hammarbybacken by night

20151008_globen1wJakten på norrskenet här i södern går vidare. Det har varit en period av goda förhållanden, senast den 7 oktober var det stora chanser att se det även här i Stockholmstrakten. Problemet var bara att det var i stort sett helt mulet… SMHI påstod att kvällen skulle vara halvklar, men det var inte riktigt så det såg ut på himlen. Jag var ute en sväng vid 20-tiden, men gick in igen besviken eftersom man inte såg ett smack.

Men läget förbättrades i dag torsdag, himlen var klar och det var lite småkallt eftersom temperaturen började krypa nedåt nollstrecket. Jag övertalade maken att vi skulle bege oss till Hammarbybacken för att se om vi hade någon tur. Vi körde dit, parkerade och gick sista biten. Undertecknad hade glömt var vägen till toppen började och tänkte, ”det blir väl bra att vi går upp här.” Sagt och gjort. Vi travade in i skogen och kavade oss upp för slänten, det var så brant så man fick ju gå på händer och knän. När vi kom till ”toppen” hamnade vi på den där grusvägen som jag ju visste fanns där… Nåja. Vi fick motion. Och vi kom ju rätt.

Vi var inte ensamma där uppe, det var ett gäng andra fotografer på plats. Och visst var det en cool syn att se hela Stockholm nedanför fötterna. Men norrsken… Nej. Inte i dag. Jag tycks ha fått onda ögat, det vill sig inte riktigt när jag och maken är ute och spanar. Hittills har det bara varit ytterst svagt och vi hade visst missat den aktivitet som varit med ungefär en halvtimme.

Vi stannade inte så länge eftersom det var ganska kallt på toppen utan vi åkte hem. Hoppas på bättre lycka nästa gång. Men gissa om man är avundsjuk på alla fina bilder man ser på Facebooksidan Norrsken Sverige. Kanske dags att planera en resa norrut, hälsa på familjen och gå ut och spana norrsken lite på riktigt. Där man har bättre chanser att se det.

20151008_hammarbybacken3w

Med lite god vilja kanske man kan se ett ytterst svagt grönt stråk strax ovanför horisonten. Eller var det önsketänkande?

Posted in Fotografi and tagged .