Norrsken i södern!

20150909_soderbysjonnorrsken1wHar ju börjat följa Facebookgruppen Norrsken Sverige rätt hårt. Förhållandena har varit ganska goda den senaste tiden och man blir nästan stressad när det är bra utsikter och man inte riktigt har tid att gå ut. Har ju inte lyckats se norrsken här i södern än. Men den här kvällen stack jag ut en sväng, försäkrade mig om att jag visste vart norr var och började plåta lite. Det syntes inget för blotta ögat, men kameran kunde se att det visst fanns norrsken. Lite svagt, men ändock omisskänligt grönt över Söderbysjön här i Bagarmossen!

Jag mötte några joggare på vägen ut till sjön, och på vägen hem stirrade jag några rådjur i ögonen, deras ögon blänkte verkligen i pannlampans ljus. 🙂

Så här blev mina norrskensbilder, det är ganska blaskigt. Kanske hade det blivit bättre senare på kvällen, den här bilden är tagen ungefär vid 21.30-tiden och mer än så här såg kameran inte.

Posted in Okategoriserade.