Fullmåne

20150829_skarpnackwI går var det fullmåne. Norrskensutsikterna hade minskat, vilket var lite skönt, då behövde man inte känna sig stressad över att missa något. Jag tog kameran och stack ut bara på skoj, glömde till och med att ta med stativet.

Och plötsligt kunde jag upptäcka bilder igen. Det var lite molnigt och jag såg inte månen till att börja med, fick gå ner på Skarpnäcksfältet för att få lite fri sikt. Väl där så gled molnen undan efter en stund och månen lyste i full glans.

Utan krav på stativ, väderstreck och annat krångel kunde jag hitta bilder, allt är inte toppenbra men jag kände åtminstone att jag kunde komponera och se tydligt. Det var skönt, när man provar nya typer av fotografering (som att plåta stjärnor eller norrsken) då är det lätt att tycka att man går tillbaka för att man inte riktigt har greppat hur det funkar. Det tar tid att få till det med inställningar, komposition och sådant. Och det är ju liksom lite krångligare på natten om man inte ser så mycket. Men till slut så brukar det funka.

20150829_fullmane4w

 

Posted in Okategoriserade.