Sikta mot stjärnorna

20150827_soderbysjon1wJag har gjort ett kul jobb, Nikon är ju en av mina kunder och för deras räkning har jag intervjuat astrofotografen Göran Strand. Det var väldigt kul, Göran var mycket inspirerande och han tar grymma bilder. Kolla in Göran Strands bilder.

Det vore ju kul att testa själv, så med några goda knep i fickan, kamera och stativ gav jag mig ut tillsammans med maken för att försöka fotografera himlen. Tack vare Facebookgruppen Norrsken Sverige hade jag tagit reda på att det fanns chans till att se norrsken även här i Stockholm. Tyvärr gick den förhoppningen om intet eftersom det var helt mulet och den där prognosen från SMHI om att det skulle spricka upp inte besannades. Men det var dock intressant att vara ute i natten. Och det där med att fotografera i mörker var lättare sagt än gjort. Jag kan min kamera hyfsat bra, men jag märkte ändå att det fumlades både hit och dit när jag skulle ändra montera den på stativ, sätta igång fjärrutlösaren och framförallt – ställa in skärpan.

Mer spännande än så här blev det inte denna afton. Men det var varmt, syrsorna spelade och allt var tyst nere vid Söderbysjön. Molnen låg som ett lock över himlen, inte en stjärna i sikte, månen dök bara upp som ett vagt blänk bakom molnen och norrsken, ja det kunde vi bara fetglömma. Vi höll ut någon timme innan vi vandrade tillbaka hemåt igen.

Posted in Okategoriserade.