Typsnittsdesign

stilprov_rookie2w

Under våren har jag pluggat, jag har tagit chansen att läsa på Södertörns högskola. Lite ovant att återvända till studiernas värld efter nästan 20 år, men det har varit kul. Kursen har gått på deltid, två kvällar i veckan och handlat om typografi och typsnittsdesign. Vi har fått lära oss programmet Glyphs som man gör typsnitt med och det har varit superkul. Examensuppgiften var att tillverka glyferna (bokstäverna) till ordet räksmörgåsen. I går var det dags för slutredovisning och kursavslutning.

Jag visade upp mitt typsnitt som jag kallar för Rookie Retro och jag är väldigt nöjd med det. Jag trodde inte att jag skulle klara av detta! Nu ska jag försöka jobba på och göra hela teckensnittet med alla specialtecken. Kul! Här nedanför syns ett stilprov med mitt typsnitt i olika storlekar.

stilprov_rookiew

Posted in Okategoriserade.