Tacksam

20150604_tacksamwI dag var fototemat tacksam. Det är ju helt sjukt svårt. Hur plåtar man det? Va? Tobias Fischer hade löst det genom att plåta en post-it lapp med en hälsning och ordet tack. Det var ju smart. Men man kan ju inte bara kopiera sånt rakt av.

Till slut föll mitt val på den här bilden. Det är en bild av min lunchtallrik häromdagen. Maken som var hemma ställde sig vid spisen och lagade lax med grillat blomkålshuvud och svängde ihop en smaskig sallad. Det blev oerhört gott. Och jag är verkligen tacksam över att jag har mat på bordet varje dag. Jag behöver inte svälta. Jag lider inte nöd. Dessutom har jag en skicklig kock till make som allt som oftast lagar maten åt mig. Jag har arbete, en lägenhet att bo i, varmt rinnande vatten i bostaden, jag kan duscha och tvätta precis när jag vill. Den lyxen är det alldeles för många i världen som inte kommer i närheten av.

Jag har många skäl att vara tacksam.

Posted in Okategoriserade.