Där du står

20150409_dardustarwI dag var fototemat där du står. Det kan ju betyda vad som helst. Jag tänkte på min stora förebild Lars Tunbjörk och fotograferade en ful bild av mina fötter och papperskorgen på jobbet. Med spåren av en latte och en liten fazerchokladbit som jag fikat upp efter lunchen. Det var ju plåtat med mobilen och fick inte riktigt den där Tunbjörkkänslan jag ville åt, det hade jag behövt en bättre kamera för. Och egentligen lite mer tid för att finna motivet.

Två dagar senare, på lördagen den 11 april kom beskedet att Lars Tunbjörk gått bort tidigare i veckan. Det gjorde mig väldigt ledsen. Hans bilder har betytt väldigt mycket för mig, med sitt mörker, sin enslighet men samtidigt sin galna humor. Tokiga bilder av livet som nästan verkar för knasiga. Men ändå är det så det är. Fulsnyggt och galet. Och i bland händer de mest oväntade saker. Det blir tomt utan Tunbjörk. Men jag ska nog försöka att tunbjörka lite själv så snart som möjligt. Ta bilder i hans anda. Och tänka på en av Sveriges främsta fotografer.

Posted in Okategoriserade.