Is

20150222_iswI dag var temaordet is. Inte så jättelätt. Det är visserligen vinter, men det har varit ganska varmt och snön har både fallit, smält och försvunnit. Inte så enkelt att plåta is utomhus. Återstår då isbitar. Vi har ingen riktigt bra form för sånt, jag brukar köra isbitar i plastpåse när jag bakar, men de blir ju bara oformliga klumpar. Så det fick bli krogis. Vattenglas med is. Inte helt lätt det heller eftersom isen gärna klumpar ihop sig i vattnet och kontrasten är dålig. Man får satsa på fint blänk i stället. Jag testade lite med låneoptiken som jag har just nu, 58 mm f/1.4. Svårt att hålla still med lång närgräns och kort skärpedjup, men det här blev rätt okej tycker jag.

Rätt enkel bildbehandling, övertoningskarta i en svartvit variant och lite extra kontrast.

Posted in Okategoriserade.