I år

20141231_iarwSå var det dags för sista dagen på fotoutmaningen En bild om dagen 2014. Fotografen Tobias Fischer drog i gång projektet och startade en grupp på Facebook. Alla temaord fanns utlagda under året så man kunde kolla på respektive månad och förbereda sig. Jag gick med i gruppen den 9 juni och har hängt i hyfsat. Jag har inte plåtat varje dag. Ibland har jag gjort det, ibland har jag plåtat i förskott eller om jag missat några dagar, tagit igen det och publicerat bilderna i efterhand här i min blogg.

Nu är så sista dagen här. Temat är så klart i år. Svårt. Hur sammanfattar man ett år i en bild? Kollage av alla bilder man tagit? Fyrverkerier? Hm. För mig är året till stor del samlat i min jobbalmenacka som styr en hel del av mitt arbetsliv. Hjälper mig att ha koll och veta vart jag ska och när. Så det fick bli en bild på min kalender.

Nästa år har Tobias Fischer meddelat att det blir en ny utmaning. Vi plåtar låtar är temat, man tar en bild i veckan där man tolkar någon av de 52 låtar som Fischer lagt upp på sin sajt. Kolla in låtlistan här. Exakt samma idé som min vän K kläckte och som vi började göra tillsammans i vårt lilla fotogäng nu under hösten. Vi får se om jag går med i Fischers gäng eller om jag håller mig till mina fotokompisar. Hur som helst, det lär bli fler bilder 2015.

Jag har lärt mig massor på den tid jag plåtat i en bild om dagen 2014. Nu gäller det att förvalta och utveckla det. Har fått många fotoidéer som jag vill gå vidare med, så nu är det bara att börja jobba.

Gott slut och gott nytt år!

Posted in Okategoriserade.