Pannkaka

20141204_pannkakawDagens tema var pannkaka. En smula krävande eftersom det liksom uppmuntrar till att man ska steka pannkakor för att kunna ta bilden. Om man inte plåtade halvfabrikat förstås. Nåväl, jag ställde mig vid spisen och slängde ihop amerikanska pannkakor.  Här är receptet:
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 msk socker
1 ägg
2,5 dl mjölk
2 msk smält smör

Jag tog 0,5 dl bovetemjöl bara för att få lite variation på smeten, det är gott. Sedan var det bara att steka och se upp så pankisarna inte blev brända. Fortfort upp på en snygg tallrik, på med lite hallon (det är supersvårt att få hallonen att se spontant ditslängda ut) och så in med alltihop i arbetsrummet. Jag hade förberett med ett vitt A2-papper där jag ställde fatet, sedan belyste jag med min arbetslampa som har en dagsljuslampa. Klart och bra ljus. Sedan var det bara att försöka hitta rätt vinkel. Jag avstod medvetet från lönnsirapen. Det är jättesvårt att hinna plåta innan sirapen sugits upp av pannkakan och det är svårt att få den att synas ordentligt.

Eftersom jag var hungrig som en varg så plåtade jag fort. Insåg dock att den bästa bilden nog hade blivit när jag sedan langade upp några pannkakor på en annan tallrik, hällde hallon på och gjorde mig redo att hugga in. Men tallriken var lite flottig av pannkakorna så jag avstod från att ta bilden eftersom den såg lite mer slafsig ut. Dumt eftersom den hade varit mer sann och äkta. Nå. Håll till god  med den arrangerade varianten.

Posted in Okategoriserade and tagged .